بایدها و نبایدهای استفاده از نرم کننده مو

آرایشی و بهداشتی
|
مطالعه 9 دقیقه
بایدها و نبایدهای استفاده از نرم کننده مو
چکیده مقاله :

استفاده از نرم کننده مو، اگر درست و اصولی انجام نشه، به جای لطافت، می تونه به موها آسیب بزنه. در این مطلب با بایدها و نبایدهای استفاده از نرم کننده آشنا می شی تا موهایی سالم تر داشته باشی.

بایدها و نبایدهای استفاده از نرم کننده مو

بایدها و نبایدهای استفاده از نرم‌کننده مو نکاتی کلیدی هستن که خیلی از ما نادیده می‌گیریم، در حالی که رعایت یا بی‌توجهی به اون‌ها می‌تونه تاثیر زیادی روی سلامت، لطافت و زیبایی موها بذاره. استفاده درست از نرم‌کننده نه‌تنها به حفظ رطوبت و کاهش وز مو کمک می‌کنه، بلکه از آسیب‌های احتمالی هم جلوگیری می‌کنه. در این مطلب به مهم‌ترین بایدها و نبایدهای استفاده از نرم‌کننده مو می‌پردازیم تا بتونی از این محصول پرکاربرد بیشترین بهره رو ببری.

 

بایدها و نبایدهای استفاده از نرم کننده مو

 

تفاوت شامپو و نرم کننده

پوست سر به طور طبیعی نرم کننده ای به نام سبوم تولید می کند که با استفاده مداوم از شامپو  آن را از بین می بریم. توجه داشته باشید که شامپو برای تمیز کردن و همچنین از بین بردن سلول های مرده پوست مورد استفاده قرار می گیرد در حالی که استفاده از نرم کننده دومین مرحله برای شستشوی مو محسوب می شود.

به وسیله نرم کننده می توانید موهای نرمی داشته باشید و همچنین نرم کننده از صاف شدن مو محافظت می کند. نرم کننده ها دارای مرطوب کننده، روغن ها و الکل های چرب هستند بنابراین به کمک آنها معمولاً موها نرم و انعطاف پذیر می شوند هر چند برخی از نرم کننده ها دارای پروتئین هستند در حالی که برخی دیگر دارای مواد ضخیم کننده مو هستند. در هنگام انتخاب نرم کننده باید به نوع مو و نوع پوست خود توجه کنید.

 

نحوه استفاده از نرم کننده مو

 ابتدا موهای خود را با شامپو شستشو داده و سپس آن را به طور کامل آبکشی کنید در ادامه از مقداری نرم کننده مو مطابق دستورالعمل موجود بر روی برچسب استفاده کنید. نرم کننده را در انتهای موهای خود پخش کنید. نرم کننده را بر روی پوست سر قرار ندهید معمولاً بهتر است که نرم کننده یک دقیقه بر روی موها باقی بماند و در آخر باید نرم کننده را کاملا بشویید.

 

نحوه استفاده از نرم کننده مو

 

چه کسانی باید از نرم کننده استفاده کنند؟

اگر دارای موهای خشک هستید بهتر است به طور مرتب از نرم کننده استفاده کنید همچنین افرادی که موهای خود را رنگ می کنند یا از ابزار گرمی همچون اتو مو استفاده می کنند باید از نرم کننده استفاده کنند.

 

دسته بندی نرم کننده ها

 سه دسته نرم کننده داریم که شامل نرم کننده معمولی، نرم کننده های بدون نیاز به آبکشی مانند اسپری ها و نرم کننده های عمیق مانند کرم نرم کننده موی سر تقسیم بندی می شوند. هر کدام از این نرم کننده ها باعث نرم کردن مو، باز کردن گره های ایجاد شده در مو، درمان خشکی مو و رطوبت رسانی به مو می شوند.

 

نحوه استفاده از نرم‌کننده‌های معمولی

نرم‌کننده‌های معمولی برای ترمیم آسیب‌های ناشی از ابزارهای حرارتی مانند سشوار، مواد شیمیایی موجود در شامپوها و آسیب‌های روزمره مو به‌کار می‌روند. این نوع نرم‌کننده‌ها گزینه‌ای مناسب برای موهای فر و وز، موهای آسیب‌دیده و خشک، موهای نازک یا ضعیف و همچنین موهای رنگ‌شده محسوب می‌شوند.

هنگام آبکشی موها، از آب ولرم استفاده کنید؛ چراکه آب داغ می‌تواند آسیب جدی به ساختار مو وارد کند. همچنین هنگام شست‌وشو از چنگ زدن یا کشیدن شدید مو خودداری کرده و سعی کنید شامپو را با ملایمت و به‌طور کامل از سطح مو پاک کنید.

مقدار مصرف نرم‌کننده باید متناسب با نوع محصول باشد. اگر از نرم‌کننده‌های حرفه‌ای یا آرایشگاهی استفاده می‌کنید، معمولاً به اندازه قطر یک سکه کافی است. این مقدار را کف دست خود بریزید و آماده‌ی استفاده شوید.

برای موهای کوتاه نیازی به گرفتن آب اضافی نیست، اما در صورت داشتن موهای بلند، بهتر است ابتدا کمی رطوبت اضافی آن را با حوله بگیرید، سپس نرم‌کننده را فقط بر روی ساقه مو بزنید. این نواحی معمولاً بیشترین آسیب را دیده‌اند و بیشترین نیاز را به مراقبت دارند.

از استفاده نرم‌کننده در نزدیکی ریشه مو یا پوست سر خودداری کنید؛ چون ممکن است باعث بسته شدن فولیکول‌های مو شده و رشد طبیعی مو و ترشح چربی مفید را مختل کند.

در نهایت، برای آبکشی نرم‌کننده چند دقیقه زمان صرف کنید تا کاملاً از روی موها پاک شود. زمانی که احساس لیز بودن مو از بین رفت، می‌توان گفت نرم‌کننده به‌خوبی شسته شده و موها آماده خشک شدن و حالت‌دهی هستند.

 

نحوه استفاده از نرم کننده های معمولی

 

نرم‌کننده مو بدون نیاز به آبکشی

نرم‌کننده‌های بدون نیاز به آبکشی معمولاً در دو نوع اسپری و کرم عرضه می‌شوند. کرم نرم‌کننده برای موهای بلند، فر و ضخیم انتخاب مناسبی است، در حالی که اسپری نرم‌کننده بیشتر برای موهای نازک و صاف پیشنهاد می‌شود.

همان‌طور که از نام این محصولات پیداست، پس از استفاده نیازی به شست‌وشو ندارند. با این حال، بهترین زمان برای استفاده از آن‌ها زمانی است که مو کمی مرطوب باشد.

برای استفاده‌ی صحیح از نرم‌کننده‌های بدون نیاز به آبکشی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا موهای خود را با شامپو بشویید و در صورت نیاز از نرم‌کننده‌ی معمولی استفاده نمایید.
  2. پس از شست‌وشو، با حوله آب اضافی مو را بگیرید، اما اجازه دهید مقداری رطوبت روی مو باقی بماند.
  3. مقدار مناسبی از کرم نرم‌کننده را کف دست بریزید (میزان آن بسته به حجم و ضخامت مو متفاوت است).
  4. نرم‌کننده را به‌آرامی روی ساقه و انتهای موها بمالید. از تماس آن با ریشه و پوست سر خودداری کنید؛ چراکه این نواحی نیاز کمتری به نرم‌کننده دارند و ممکن است دچار چرب‌شدگی یا انسداد منافذ شوند.

در صورتی که از اسپری نرم‌کننده استفاده می‌کنید:

  • اسپری را از فاصله‌ی حدود 15 سانتی‌متری روی موها بپاشید تا به طور یکنواخت پخش شود.
  • اگر موهایی پرپشت یا حجیم دارید، بهتر است موها را به چند بخش تقسیم کنید تا همه‌ی لایه‌ها به‌خوبی نرم‌کننده را دریافت کنند.
  • برای توزیع بهتر محصول در طول مو، می‌توانید از یک شانه با دندانه‌های پهن استفاده کنید.

این نوع نرم‌کننده‌ها با ایجاد لایه‌ای محافظ روی مو، به کاهش گره‌خوردگی، وزی و خشکی کمک می‌کنند و گزینه‌ای عالی برای محافظت روزانه از موها محسوب می‌شوند، بدون اینکه نیاز به آبکشی داشته باشند.

 

نرم کننده مو بدون نیاز به آبکشی

 

استفاده از نرم کننده های قوی

استفاده از نرم کننده های قوی برای مواقعی که موها به شدت خشک و آسیب دیده هستند، توصیه می شود. توجه داشته باشید انتخاب نرم کننده باید متناسب با نیاز مو باشد. خیس بودن موها قبل از استفاده از نرم کننده قوی بسیار مهم است. نرم کننده را روی ساقه های مو بزنید. همچنین می توانید موهای خود را به چند بخش تقسیم کنید تا مطمئن شوید که کل تارهای مو با نرم کننده پوشانده شده اند. در مورد مدت زمانی که نرم کننده باید روی موهایتان باقی بماند بهتر است مطابق دستورالعمل نوشته شده روی نرم کننده پیش بروید.

مدت زمان آبکشی برای نرم کننده های خیلی قوی معمولا بین 3 تا 5 دقیقه است به طوری که نرم کننده ای روی موها باقی نمی ماند.

 

عواملی که باعث آسیب به مو می شود

زیاد شستن مو، شانه زدن و برس کردن مداوم مو، استفاده زیاد از خشک کننده های مو همچون سشوار، رنگ کردن مو با رنگ های دائمی و عوامل محیطی از قبیل خورشید، باد و آب استخر از جمله عواملی هستند که باعث آسیب رساندن به موهایتان می شوند.

توجه داشته باشید تمامی این عوامل باعث آسیب به کوتیکول مو و سطح بیرونی مو می شود. نرم کننده ها برای جلوگیری از صدمه به لایه خارجی مو طراحی شده اند و تقریباً عملکرد همه نرم کننده ها یکسان و مشابه می باشد. توجه داشته باشید مواد موجود در نرم کننده ها فقط بر سطح مو تاثیر می گذارد.

 

عواملی که باعث آسیب به مو می شود

 

مواد موجود در نرم کننده ها

  • مواد موثر موجود در نرم کننده ها شامل سه گروه به نام های سورفکتانت های کاتیونی، پلیمرهای کاتیونی و پروتئین هایی مثل کراتین، کلاژن و کازئین می باشد.
  • سورفکتانت های کاتیونی دارای بار مثبت هستند بنابراین به موهای آسیب دیده که دارای بار منفی هستند، می چسبند و بار منفی مو را خنثی می کنند.
  • سورفکتانت های کاتیونی دارای زنجیرهای بلند چربی هستند و به سطح مو می چسبند و لایه ای از چربی روی مو ایجاد نموده و باعث صاف و درخشان شدن مو می شوند.
  • پلیمرهای کاتیونی موجود در برخی نرم کننده ها با پر کردن قسمت های صدمه دیده مو باعث انعکاس بهتر نور از سطح مو می شوند.
  • نرم کننده های پروتئینی باعث ترمیم مو و برطرف نمودن موخوره مو می شوند.

 

جمع بندی

شامپو زدن مو به طور مداوم علاوه بر اینکه آلودگی های موجود بر روی مو را از بین می برد چربی های طبیعی و مفید مو را هم از بین می برد. توجه داشته باشید که استفاده مداوم از سشوار، مواد شیمیایی موجود در برخی شامپوها و آب و هوای نامناسب نیز در خشک شدن موها بسیار موثر است.

موهای براق و موهایی که ظاهری نرم و درخشان دارند موهای سالم محسوب می شوند در حالی که موهای آسیب دیده، درخشانی خود را از دست می دهند.  به عبارت دیگر وقتی سطح خارجی مو صدمه ببیند مو دارای بار الکتریکی منفی می شود و به دلیل وجود بار الکتریکی منفی موهای یکدیگر را دفع می کنند در نتیجه به سختی شانه می شوند و کمتر حالت می گیرند. نرم کننده ها برای موهای خشک و به شدت آسیب دیده بسیار مفید هستند. توجه داشته باشید که اگر موهای سالمی دارید ضرورتی برای استفاده از نرم کننده ها وجود ندارد.


مقالات مرتبط : 

  1. 11 روش طلایی برای مراقبت از موی سر
  2. راهکارهای مراقبت از موهای خشک
  3. راهنمای کامل برای مراقبت از موهای رنگ شده و آسیب دیده
  4. بررسی تأثیر تغذیه و سبک زندگی بر سلامت پوست و مو
  5. راهنمای خرید شامپو

 

ثبت دیدگاه جدید

نشانی ایمیل و شماره تماس شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت، برای گروه سبکو محفوظ می‌باشد. 2025-2035