علت اصلی خشکی لب و بهترین روش های رفع آن

آرایشی و بهداشتی
|
مطالعه 7 دقیقه
علت اصلی خشکی لب و بهترین روش های رفع آن
چکیده مقاله :

خشکی لب مشکلی شایع و آزاردهنده ست که ممکنه به دلایل مختلفی مثل کمبود آب، هوای خشک یا عادت های نادرست ایجاد بشه. در این مطلب به بررسی علل و روش های درمان آن می پردازیم.

علت و درمان خشکی لب

یکی از مشکلات رایج که بسیاری از افراد تجربه نموده اند خشکی و ترک خوردگی روی لب است. اینکه علت خشکی لب چیست و چگونه می توان آن را درمان نمود، موضوعی است که در این مقاله پیرامون آن صحبت خواهیم کرد.

 

بیشتر بخوانید: رازهای خرید لوازم آرایشی ایده آل

 

تعریف خشکی لب

پوست لب لایه ای بسیار نازک است و چون دارای غدد چربی نمی باشد به راحتی دچار کم آبی و چروک شدن می شود. از جمله دلایل خشک شدن لب می توانیم به کم آب شدن سطح پوست لب اشاره کنیم که باعث ایجاد ترک و پوسته پوسته شدن سطح لب می شود. با وجود این، شرایط آب و هوایی همچون گرما و سرمای هوا سبب بروز ترک خوردگی و خشکی لب می گردد.

 

تعریف خشکی لب

 

نشانه های خشکی لب

یکی از نشانه های بارز خشکی لب، ترک خوردگی سطح لب است که در برخی از مواقع با درد، زخم و خونریزی نیز همراه است. به عبارت دیگر، علایم خشکی لب در برخی افراد بسیار سطحی می باشد در حالی که در تعدادی از افراد شدیدتر بروز پیدا می کند.

از جمله علایم و نشانه های خشکی لب می توانیم به پوسته پوسته شدن لب ها، زخم شدن سطح پوست لب، چروک شدن لب ها، ترک خوردگی لب، ورم، خونریزی و سوزش لب اشاره کنیم.

 

دلیل خشک شدن و ترک لب چیست؟

همانطور که در مطالب فوق بیان کردیم؛ لب ها دارای غدد چربی نیستند و به همین خاطر در معرض ترک خوردن و خشک شدن قرار دارند. همچنین کمبود آب و رطوبت نیز می تواند روند خشک شدن لب ها را تسریع نماید. از جمله دلایل شایع و موثر در خشک شدن لب ها می توانیم به مصرف برخی از داروها، لیس زدن مداوم لب ها، خشکی شدید هوا، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، سرد شدن هوا در فصول سرد سال، کمبود برخی ویتامین ها از قبیل ویتامین B و مصرف بیش از اندازه ویتامین A ، شیمی درمانی، کمبود آهن، کم آبی بدن، مصرف داروهای کم کاری تیروئید و استفاده از ارتودنسی اشاره کنیم. در این میان وجود آلرژی، گرفتگی بینی و استفاده از پستانک در کودکان نیز می تواند باعث بروز خشک شدن و ترک خوردگی لب ها شود.

 

دلیل خشک شدن و ترک لب چیست؟

 

مراجعه به متخصص پوست

در چه زمانی ضرورت دارد که فرد به پزشک متخصص مراجعه کند. توجه داشته باشید در اغلب موارد مشکل خشکی لب ها با درمان های خانگی برطرف می شود. با وجود این، گاهی علایم و نشانه های موجود در لب بسیار آزاردهنده هستند و ایجاب می کند که فرد به پزشک مراجعه کند.

به طور مثال ترک خوردگی گوشه لب ها، نوشیدن و آشامیدن را دشوار می نماید بنابراین در چنین شرایطی هر چه زودتر باید برای درمان اقدام کنید.

البته گاهی خشکی لب با علایم خطرناک همچون ایجاد پلاک های سفید روی سطح لب، تغییر رنگ لب ها و ایجاد عفونت همراه می باشد که عاقلانه ترین کار این است که سریعا از پزشک کمک بگیرید.

توجه داشته باشید که در برخی از افراد علایم خشکی لب ها علاوه بر ترک خوردگی لب ها با نشانه های شدید کم آبی بدن از قبیل سردرد، خشکی دهان، یبوست و کاهش دفعات ادرار همراه است که توصیه می کنیم بدون معطلی برای درمان اقدام کنید. در اغلب موارد از سرم برای رفع کم آبی بدن استفاده می شود. خشکی و ترک خوردگی لب ها در کودکان مبتلا به عفونت ایمپتیگو یکی از علایم شایع این بیماری محسوب می شود که خیلی راحت به سایرین منتقل می شود. توصیه می کنیم اگر خشکی و ترک لب ها در کودکان بعد از 2 روز بهبود پیدا نکرد، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

درمان خشکی لب ها

 در بسیاری از موارد افراد جهت برطرف نمودن ترک و خشکی لب ها از درمان های خانگی استفاده می کنند. همچنین اقدام به موقع برای درمان می تواند از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری نماید و روند بهبود را در لب ها تسریع ببخشد. با وجود این، پروسه درمان گاهی چند روز تا چند هفته طول می کشد، البته این موضوع به شدت علائم نیز بستگی دارد.

  1. لایه برداری لب ها
  2. استفاده از روغن و کرم های مرطوب کننده
  3. استفاده از بالم لب
  4. آب بنوشید
  5. غذاهای سرشار از ویتامین مصرف کنید

 

درمان خشکی لب ها

 

لایه برداری لب ها

یکی از روش های ساده برای درمان مشکل خشکی لب ها، لایه برداری است. خشک شدن لب ها باعث پوسته پوسته شدن و زبر شدن سطح پوست می شود. لایه برداری ضمن بخشیدن ظاهر زیبا به لب ها باعث می شود تا از شر سلول های مرده پوست خلاص شوید. جهت لایه برداری لب ها می توانید از یک روش خانگی استفاده کنید به این صورت که مقداری شکر دانه ریز را با روغن ترکیب نموده و سپس با نوک انگشت به آرامی روی لب ماساژ دهید. توجه داشته باشید که ماساژ به آرامی باشد در غیراینصورت پوست لب دچار خراش می شود.

 

استفاده از روغن و کرم های مرطوب کننده

یک کرم مرطوب کننده می تواند ترک ها را درمان و خشکی لب ها را برطرف نماید. البته استفاده از روغن نارگیل و روغن زیتون نیز یک روش طبیعی برای درمان مشکل خشکی لب به شمار می روند. همچنین شما می توانید یک لایه ضخیم از مرطوب کننده یا کرم نرم کننده را روی پوست لب قرار دهید و سپس پوست لب را ماساژ دهید.

 

استفاده از روغن و کرم های مرطوب کننده

 

استفاده از بالم لب

بالم لب به عنوان مرطوب کننده مخصوص لب در درمان مشکل خشکی لب ها بسیار موثر است. بالم لب بر پایه وازلین و پارافین یک گزینه عالی محسوب می شود چون رطوبت لب ها را حفظ می کند و از خشک شدن لب ها جلوگیری می کند. توصیه می کنیم که از بالم معطر و رنگی برای درمان خشکی و ترک لب استفاده نکنید چون موجب تحریک پوست لب شده و می تواند علایم را تشدید نمایند.

 

آب بنوشید

در برخی از مواقع ترک و خشکی لب ها با نوشیدن آب درمان می شود. البته اگر دلیل خشکی لب ها ناشی از کمبود آب در بدن باشد نوشیدن آب و مایعات در طول روز می تواند کمبود آب را در بدن جبران نماید و در نهایت باعث برطرف شدن علایم خشکی لب ها شود. برای مرطوب کردن لب ها آب بنوشید. توجه داشته باشید که برای خیس نمودن لب ها از بزاق دهان استفاده نکنید چون با این کار فقط خشکی و ترک لب ها تشدید می شود.

 

غذاهای سرشار از ویتامین مصرف کنید

خشکی و ترک لب ها گاهی به کمبود ویتامین ها در بدن مربوط است که برای درمان می توانید از غذاهای مفید و مقوی از قبیل سبزیجات، غلات سبوس دار، تخم مرغ، محصولات لبنی و گوشت استفاده کنید. در طول درمان از خوردن غذاهای پرادویه صرفنظر کنید تا بدن با کم آبی روبه رو نشود.

 

جمع بندی

توجه داشته باشید در اغلب موارد مشکل خشکی لب ها با درمان های خانگی برطرف می شود. با وجود این، گاهی علایم و نشانه های موجود در لب بسیار آزاردهنده هستند و ایجاب می کند که فرد به پزشک مراجعه کند.


مقالات مرتبط: 

  1. راهنمای خرید رژلب
  2. لیست لوازم آرایشی ضروری برای میکاپ

راهنمای انتخاب عطر مناسب بر اساس فصل و شخصیت

ثبت دیدگاه جدید

نشانی ایمیل و شماره تماس شما منتشر نخواهد شد. بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت، برای گروه سبکو محفوظ می‌باشد. 2025-2035