دلیل وجود هاله یا لکه های سیاه بر روی صفحه ی نمایش تلویزیون چیست؟
همان طور که همگی در جریان هستید، تلویزیون نقش بسیار مهمی در زندگی انسان ها دارد. با وجود داشتن تلویزیون در خانه ی خود می توانید لحظاتی را که کسل یا بی حوصله هستید، با نگاه کردن به برنامه های تلویزیونی خود را از این حالت کسلی در بیاورید. مطمئنا هر وسیله ای که شما اقدام به خریدن آن می کنید، برای شما کاربردی و مفید می باشد که این اقدام را انجام می دهید. تلویزیون هم از دسته ی وسایل کاربردی و مهم به شمار می آید.
بنابراین اگر وجود تلویزیون برایتان مهم است و اگر کوچکترین نقشی در زندگی شما دارد، پس سعی کنید به خوبی از آن مواظبت کنید، تا مدت زمان بیشتری در اختیار شما باشد. شاید برخی از کاربران در حین نگاه کردن به تلویزیون، شاهد لکه هایی روی صفحه ی نمایش تلویزیون شده باشند. این لکه ها ممکن است در هر نقطه ای از صفحه ی تلویزیون شما ظاهر شود. وجود این لکه ها بر روی صفحه ی نمایش می تواند آزار دهنده باشد به ویژه که در مرکز صفحه قرار گرفته باشد، و هم چنین این لکه ها، بر روی کیفیت تصویر نیز می تواند تاثیر گذار باشد. ما می خواهیم در این مقاله دلیل به وجود آمدن این لکه ها را بررسی کنیم و آن ها را به شما معرفی کنیم.
دلایل وجود هاله یا لکه های سیاه روی صفحه ی تلویزیون چیست؟
- وجود گرد و غبار بر روی تلویزیون.
- خراب شدن پنل تلویزیون.
- تمام شدن عمر مفید تلویزیون.
- استفاده ی مداوم و پی در پی از تلویزیون.
- معیوب شدن پیکسل های تلویزیون.
- خراب شدن قسمت بک لایت تلویزیون.
- عدم مراقبت درست ازتلویزیون
وجود گرد و غبار بر روی تلویزیون
اگر در تمیز کردن تلویزیون خود کوتاهی می کنید. باید بدانید که گرد و غبار به مرور زمان وارد صفحه ی نمایش تلویزیون خواهد شد، و هاله ها و لکه های سیاه و تاریکی را بر روی صفحه ی نمایش ایجاد خواهد کرد. برای از بین بردن این هالهی غبار و آلودگی باید پنل تلویزیون را بیرون آورده و آن را تمیز کنید. بنابراین سعی کنید هر دو سه روز یک بار را به تمیز کردن کامل تلویزیون اختصاص دهید و پشت دستگاه را که محل جمع شدن گرد و غبار است به خوبی پاک سازی کنید.
خراب شدن پنل تلویزیون
یکی از اصلی ترین دلایل سیاهی قسمت هایی از تصویر تلویزیون، به خاطر خرابی پنل می باشد. اگر قسمتی از ماژول یا لیکوئید پنل خراب شود، شما شاهد هاله و لکه های سیاه بر روی صفحه ی نمایش تلویزیون خواهید بود. یکی از دلایل به وجود آمدن این مشکل می تواند کثیفی پنل دستگاه باشد. در بالای تلویزیون منافذی وجود دارند و این منافذ به منظور خارج کردن گرمای لامپ فلورسنت فشرده طراحی شده است تا روشنایی صفحه ی نمایش را فراهم کند. با توجه به محدود بودن عمر پنل ها، لازم است هر چند وقت یک بار این منافذ به طور کامل تمیز شوند. همچنین اگر عمر مفید پنل ها به اتمام رسید نیاز به تعویض کردن آن ها نیز فرا می رسد.
تمام شدن عمر مفید تلویزیون
هر وسیله ای می تواند تا حدودی عمر مفید داشته باشد و به خوبی کار کند. تلویزیون نیز برای خود دارای طول عمری می باشد. طول عمر تلویزیون های پلاسما بیشتر از تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی می باشد. باید این حقیقت را دانست که هر تلویزیونی به مرور زمان روشنایی خود را از دست می دهد. به طور میانگین گفته می شود که طول عمر تلویزیون ها بین 30 هزار تا 65 هزار ساعت شاید هم بیشتر می باشد. تصور بعضی از افراد این است که با تمام شدن عمر مفید تلویزیون، دستگاه دیگر از کار می افتد، و قابل استفاده نیست اما این چنین نیست. در حقیقت اکثر تلویزیون ها پس از پایان عمر مفیدشان باز هم کار می کنند. بنابراین نحوه ی نگهداری صحیح می تواند تاثیر مثبتی بر افزایش طول عمر تلویزیون داشته باشد. لازم به ذکر است که بدانید بیشتر تلویزیون ها اصلا یک طول عمر رسمی ندارند و این تنها یک حدس است که ما انجام می دهیم. اما این امکان وجود دارد که با گذشتن چندین سال تلویزیون دچار عیب هایی از جمله لکه های سیاه بر روی صفحه ی نمایش شود.
استفاده ی مداوم و پی در پی از تلویزیون
روشن نگه داشتن پشت سرهم دستگاه تلویزیون، می تواند یکی از راه های دیگر پیدایش هاله و لکه های سیاه بر روی صفحه ی نمایش تلویزیون باشد. اگر هنگام روشن بودن تلویزیون، مشغول انجام دادن کار دیگری هستید، و اصلا حواستان به تلویزیون نیست، لازم نیست که دستگاه بیهوده روشن بماند. زیرا کم کم این کار به یک عادت تبدیل می شود. در نتیجه با تکرار هر روز این کار، تلویزیون شما به مرور زمان دچار مشکل و نقص فنی می شود، و شاید بعد از دو سال مجبور به تعویض تلویزیون شوید. بنابراین اگر زمانی که وقتی برای تماشای تلویزیون ندارید، از روشن کردن آن خودداری نمائید.
معیوب شدن پیکسل های تلویزیون
صفحه ی نمایش تلویزیون، از ترکیب میلیون ها نقطه تشکیل شده است، که به این نقاط پیکسل گفته می شود. پیکسل ها از رنگ های متفاوتی تشکیل شده اند. اگر هر کدام از این نقطه ها به درستی کار نکند و دچار عیبی شود، نمی توان تصویر را به خوبی و درستی در صفحه ی نمایش تلویزیون مشاهده کرد. بنابراین ممکن است آن قسمت ها به شکل لکه های سیاه و تاریک دیده شود. برای تولید نمایشگرهای تلویزیون های ال ای دی از فنآوری با دقت بالا استفاده میشود. گاهی ممکن است برخی از این پیکسل ها معیوب شوند و در نتیجه آن قسمت از تصویر به شکل لکه های سیاه و تاریک دیده میشود، که در این صورت لازم است پیکسل های معیوب تعویض شوند. هر پیکسل جداگانه در یک صفحه ال سی دی از سه دیود تشکیل شده است. اگر هر یک از این رنگ ها عیب پیدا کنند، پیکسل ها به شکل یک نقطهی سیاه ظاهر میشود. گاهی اوقات شما با استفاده از یک برنامهی بازیابی میتوانید پیکسل های سیاه را زنده کنید یا به عبارتی احیا کنید.
خراب شدن قسمت بک لایت تلویزیون
یکی از دلایل دیگر به وجود آمدن لکه های سیاه بر روی صفحه ی نمایش، خراب شدن بک لایت تلویزیون می باشد. اگر یک یا چند عدد از لامپ های بک لایت خاموش شوند، این مشکل برای صفحه ی نمایش به وجود می آید. بخش بک لایت وظیفه ی ایجاد نور زمینه را دارد و اگر این نور و روشنایی به طور کامل خاموش شود، ما دیگر هیچ تصویری را نمی بینیم و صفحه تاریک می شود.
عدم مراقبت درست ازتلویزیون
اگرچه هر وسیله برقی عمری دارد، اما با توجه کردن و رسیدگی میتوان تا سال ها بدون دردسر از آن وسیله استفاده کرد. در رابطه با تلویزیون نیز باید بدانید که در بعضی موارد خیس کردن و کشیدن دستمال مرطوب، به تلویزیون میتواند به آن آسیب برساند و باعث ایجاد لکه ها و هاله های تاریک شود. از طرفی قرار دادن دستگاه در دمای مناسب نیز بسیار حائز اهمیت است. تلویزیون شما نباید در مکان هایی که اختلاف دمایی زیاد است قرار بگیرد.
سخن پایانی
در این مقاله دلایل به وجود آمدن لکه های سیاه و هاله را بر روی صفحه ی نمایش تلویزیون توضیح دادیم. هم چنین تا حدودی راه حل های آن ها را ارائه کردیم. شما می توانید با انجام و رعایت این راه حل های ساده به خوبی از تلویزیون خود مراقبت کنید. در صورتی که لکه های سیاه با انجام این راه حل ها از بین نرفت، از تعمیرکار بخواهید تا برای تعمیرتلویزیون شما بیاید.
مقالات مرتبط: